Overrijnseveld 7 • 3945 GH COTHEN

CONTACT

logo_tenniskidsTenniskids, veel meer dan tennislessen!

Het drie fasen lesprogramma werkt gericht aan spelplezier en het opdoen van vaardigheden. Aangepaste baanlengtes en speciale lesmaterialen maken het voor kinderen vanaf vijf jaar mogelijk het tennisspel te leren.

Uiteraard is dit ontwikkeld op een manier die past bij hun fysiek, emotionele ontwikkeling en technische en tactische vaardigheden.
Hoe? Door kids fasegewijs alle vaardigheden aan te leren die zij nodig hebben om tennis te kunnen spelen. Ofwel, van Rood naar Oranje en naar Groen!

kollie_rood_bal&racketTenniskids Rood

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke (tennis)activiteiten en spelen kleine tenniswedstrijden.

kollie_oranje_bal&racketTenniskids Oranje

In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

kollie_groen_bal&racketTenniskids Groen

Dé voorbereiding op het tennissen op een héle baan! Kinderen in deze leeftijd zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Tenniskids, iets voor jou?

Neem dan contact op met de jeugdcommissie!