Overrijnseveld 7 • 3945 GH COTHEN

CONTACT
Update Corona-virus 25 april

BY IN nieuws On 26-04-2020

Beste leden,

Een teken van leven aan alle leden van TC De Kamp. Natuurlijk hopen we dat iedereen deze dagen goed doorkomt en geen last heeft van het coronavirus.

Het Corona-virus beheerst ons leven enorm en zal dat ook nog wel even blijven doen. Het gaat nog maanden duren eer we terug zijn bij een enigszins normale situatie; we hebben het ermee te doen.

Helaas gebeurt er niet zoveel op het gebied van tennis, maar dat betekent niet dat er helemaal niets te melden is….. We hebben voorzichtig goed nieuws.

Het bestuur heeft de afgelopen weken een aantal berichten ontvangen met vragen waarom bepaalde activiteiten niet mochten en of we niet “iets konden regelen”.

Een kort en duidelijk antwoord: Nee, dat kunnen we niet!

Als bestuur houden we ons aan de landelijke en KNLTB-richtlijnen en wij zijn tegen het omzeilen van de nu ook voor tennis geldende regels.

Versoepeling landelijke richtlijnen

Jullie zijn vast op de hoogte van het feit dat met ingang van woensdag 29 april een aantal maatregelen inzake het Corona-virus wordt versoepeld. Wij zijn daar erg blij mee: het betekent dat heel voorzichtig wat activiteiten worden opgestart.

Laten we beginnen met het slechte nieuws:

 • Senioren kunnen nog steeds niet tennissen. De richtlijnen laten dat helaas niet toe;
 • Het clubhuis blijft dicht;
 • Competities en toernooien kunnen voorlopig niet. Ook niet onderling;
 • Jullie geduld wordt voorlopig nog even op de proef gesteld. Jammer, maar het is niet anders.

Maar nu het goede nieuws:

 • Jeugdleden tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding tennissen en hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Er mogen maximaal 6 kinderen per baan.
 • Jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding tennissen. Zij moeten 1,5 meter afstand houden en er mogen maximaal 4 jongeren per tennisbaan. De begeleiding (een volwassene) houdt toezicht en mag niet mee-tennissen!
 • Vermenging van de leeftijdsgroepen kinderen tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar is op geen enkel moment toegestaan
 • De tennislessen voor de kinderen en de jeugdleden starten op maandag 4 mei op de gebruikelijke tijden. De lessen die nog niet gespeeld zijn worden vanaf die datum ingehaald. Hierover en over de verdere planning krijgen de kinderen en jeugdleden bericht via de groepsapp van de trainer Nils.

Dit gaat helaas echter niet zomaar.

 1. Wij hebben, samen met de KNLTB en andere verenigingen, een protocol verantwoord tennissen voor kinderen t/m 12 jaar en jeugd t/m 18 jaar moeten opstellen. Dit protocol is vrijdag 24 april tot stand gekomen, getoetst door het RIVM, maar moet jnog worden goedgekeurd door de gemeente.

De verwachting is dat die goedkeuring in de loop van volgende week volgt.

 1. Tennissen kan alleen onder begeleiding, dus als er een volwassene op het park aanwezig is die er voor zorgt dat de regels gevolgd worden. Alleen dan mag het park open zijn.
 2. OPROEP: voor die begeleiding roepen we ouders en seniorleden op om zich te melden als zij deze taak op zich willen nemen. Bent u beschikbaar, meldt u zich dan bij de voorzitter, Ad de Jong of telefonisch (mobiel nummer staat in de nieuwsbrief die via email is verstuurd).

Geef een dagdeel op wanneer je op het park aanwezig wilt zijn: `s morgens tussen 10.00 en 12.00 uur en `s middags tussen 15.00 en 17.30 uur.

 1. Op donderdag 30 april staat het ‘rooster’ dan op de website van TC de Kamp en op het mededelingenbord bij de ingang wanneer het park voor de kinderen en de jeugdleden geopend is.

Waar moet je rekening mee houden als je wilt gaan tennissen:

 • Het park is nog steeds gesloten voor mensen die niet komen sporten.
 • Van ouders die kinderen brengen of halen wordt verwacht dat ze nietop het park blijven tijdens de les. Dat is namelijk niet toegestaan.
 • Het kijken naar een potje tennis van jeugdleden kan helaas nog niet. Tennis je niet, dan ben je niet op het park.
 • Het clubhuis blijft dicht. Douchen, naar het toilet gaan of water pakken, kan dan ook niet op het park.

Er wordt nu wat ruimte gegeven voor het tennis van de jeugd. Zoals aangegeven, moeten we hiervoor nog toestemming krijgen van de gemeente. Let wel: als wij ons niet aan de regels houden, kan de gemeente deze toestemming echter ook weer intrekken. Daarom: houd je aan hetgeen hierboven vermeld is.

Veel tennisplezier voor onze jeugdleden!

Wij hopen,net als jullie, dat ook senioren weer snel op de baan mogen. Tot dan: blijf gezond!

Voor vragen over deze nieuwsbrief en voor andere vragen kun je je richten tot de voorzitter, Ad de Jong.


SHARE THIS ON:

6 maanden ago / No Comments

26

APR

No

Comments

Lea

WRITE A COMMENT